torsdag 4 augusti 2011

Vittring del 2

Träningen av vittringen går vidare. Jag är en vän av snabba kriteriehöjningar, kanske är en effekt av att jag är bordercollieägare..... :o)

Passade på nu i kväll när Pernilla hade en kompis hemma. Tommy, Pernilla och Johanna fick en varsin pinne att hålla i, ett tag. Johanna är van vid Mamma Hildings påhitt, så hon ifrågasatte inte vad som hände....
Kriteriehöjningen innbar att det nu låg en pinne i varje burk. En med min lukt och tre pinnar i varsina burkar med någon annans lukt. Dessutom (jag vet att man bara ska förändra ett kriterie i taget men...) stod jag och Grym ca 1 meter ifrån Tommy som placerade ut burkarna. (Igår satt jag bredvid Tommy)
Skickade Grym med "leta". Han luktar genom burkarna noga och sätter ner nosen i hålet ordentligt, i den burk, min pinne ligger i. En av gångerna missuppfattade jag vilken burk som var rätt, så jag lät bli att klicka när han markerade rätt burk/pinne. För jag trodde det ju var fel! Då tittade han upp på mig, vände sig tillbaka mot burken och välte den!
Han har fattat vad jag är ute efter och han ger inte upp och provar att markera nån annan, om han inte direkt får bekräftelse!
Åh, en sån duktig vovve!

1 kommentar:

Jenny sa...

SÅ duktig (och du också!).