onsdag 3 augusti 2011

Träning

Var upp på klubben, Gävle BK, i kväll för en träning bland folk och hundar.
Platsliggning och budföring med skott gör han helt obekymrat! Vrider inte ens öronen på platsen. När vi gick ut från mottagaren konstaterade han intresserat att skytten stod vid sidan. Det har han aldrig varit med om förut, kände att oj, där kan det finnas möjighet till felbeslut. Alltså att han väljer att gå till skytten 50 meter bort, istället för till mottagaren 100 meter bort. Men inte Grym inte! Han tog sikte så snyggt på det han skulle och körde järnet!

På senaste tävlingarna har Grym varit intresserad/störd av tävlingsledare, domare & co. Jag har provat lite olika angreppsvinklar på problemet. Använt dom som störning och låtit dom stå för extern belöning bl.a. men det har inte riktigt fallit väl ut.
Så i kväll fick "Elton-Bettan" kommendera mig på en kedja med: komplett ruta-hopp apport-metallapport.
Ett av syftena var att kolla om min "nya" strategi att ha honom mer lössläppt mellan momenten skulle fungera med tävlingsledare.
Han var klart mer bekväm när han fick larva runt mina fötter, titta sig omkring och få be om mer, mellan momenten istället för att gå fot så fort han inte har en annan uppgift. Momentens säkerhet var lika stor, fast han nu fick väldigt kort möjlighet att samla ihop sig inför nästkommande uppgift. Yes! Fortsätter på den linjen ett tag, känns som det kommer att funka!

Inga kommentarer: