måndag 15 augusti 2011

Laddar!

Håller på att toppa formen.....
På söndag är det dags för tävling. Vi startar lägre spår i Uppsala.
Idag körde vi
projekt "superladdning" i kedjor. Vi har kört två ordentliga pass med kedjor av olika längd.
Kedjan kan bestå av t.ex: Fot med kommendering (av mig själv), inkallning, läggande under gång. Tempot är högt, belöningen varierande med med hög intensitet. Fokus på en sjutusan till attityd. Bryr mig då inte så mycket om ifall han ligger lite långt fram på fotgåendet, vill bara höja honom.
En kedja kan även bestå av tre fartiga moment för att sen avslutas med ett koncentrationsmoment för att urladdas i en explosionsbelöning. Syftet då är att han, trots hög intensitet kan samla ihop sig och koncentrera sig på teknik. T.ex. Inkallning, hopp, apportering och kryp. I krypet, har han inte rörelsemönstret helt spontant utan måste anstränga sig för att det ska gå bra. Men det går bra, riktigt bra, han håller!
Tisdag: kommer vi att träna på två olika klubbar, jobba med koncentration under kommendering på fotgåendet. Han blir lite pipig av kommendering så vi tar det av känd person. Utöver det gör vi enkla moment som han är helt säker på. Jag jobbar em = vila för Grym.
Onsdag: Teknikträning - konstiga vinklar på hoppet, position i fotgående, raka framförgående osv. På promenaderna tränar vi tempo i olika situationer, t.ex. springa runt träd i maxad fart med maxad belöning. Paddla kanot på kvällen. :o)
Torsdag: Träning på klubben med Sanna o Mixa. Långa kedjor. Em åker vi till Sthlm på lite semestertripp, vila.
Fredag: Attityd och glädje på någon klubb i Stockholm medan Tommy flyger luftballong. Ett spår med täta pinnar i.
Lördag: Lite soft lydnadsträning, motionspass. Tidigt i säng.
Sen håller vi tummarna, gör som vi brukar och tror att det kommer att räcka till uppflyttning.