onsdag 17 augusti 2011

Sensommarkväll

Tommy har sinne för att hitta bra födelsedagspresenter! Jag fick en "prova-på-paddla-kajak" med Naturkompaniet.
I kväll följde vi (Tommy oxå) med på paddelturen kring Gävle. Måns Lööf var vår ciceron, vägledare och instruktör med den äran! Kan absolut rekommendera en kväll i kajak!
Vi startade på Södra Skeppsbron i höjd med  Limöbåten. Måns gjorde små stopp lite då och då för att berätta hur vi skulle göra, med paddel, tyngdpunkt, vändningar osv.
Vi hade en otrolig tur med vädret, strålande sol och vindstilla!
Färden gick ut från Gavleån, runt Skansen och ut i Testeboån, en oas i Gävle. Vi passerade en plats där det legat ett varv "förr-i-tiden", trafiken upp i ån var livlig på den tiden Vävaren (i Strömsbro) hade sin storhetstid.
Fikastopp strax innan ån passerar under "gamla E4" i Strömsbro, innan Avan.
Måns passade på att berätta lite mer om effektivaste paddlingstekniken. Man paddlar med magen inte med armarna. Det ni! Jag tror inte jag fick till den tekniken riktigt, för jag har redan träningsvärk i armarna och i ryggen, hur nu det gick till....
Fotade med iphonen som låg i en nyinköpt vattentät påse. Den låg Tommys knä och knäppte av lite för sig själv. Men bilden blev rätt cool.
På väg tillbaka tog vi vägen genom kanalen som går bland de nybyggda husen på Gävle Strand. Hur mysigt som helst med prunkande uteplatser längs vattnet och båtar förtöjda precis nedanför husen.


Vi fortsatt ändå upp till Heartbreak, förbi fiskande människor, flanörer, stora och små båtar.
Sista nybygget på Gävle Strand i kvällssolen.

Inga kommentarer: