tisdag 3 januari 2012

Mycket nu!

Det händer mycket i Dogge liv nu för tiden. Väldigt mycket.
I går var vi in på Jennys Hund och Katt för att hitta ett smidigt halsband till den lilla flatten, kände mig inte riktigt bekväm med det han hade med sig, det passar bättre på en bullmastiff, brett med flera rader nitar. Inte riktigt min grej. Jag är ju lite petig med sånt där, vill gärna att det matchar och så! Stört kanske, men det känns bra, när det ser bra ut!

Men det var inte det som var dagen point utan att Dogge var klart besvärad av en del detaljer. =o)
Detalj 1: Han fick ha på sig ett pinkskydd. Ett sånt som spänns runt midjan och snoppen, som tar mot ev. pink. Vet inte om det behövs, men känns onödigt att ens prova på, att kissa ner Jennys hyllor och produkter. Dogge tyckte att den var  besvärlig att röra sig i. Han fick en låg tyngdpunkt om man säger så...
Detalj 2:  Nivåskillnader är ett gissel. Han var tveksam till om det verkligen skulle fungera att gå de två trappstegen ner till halsbandsavdelningen. Att ta rampen ner var inte att tänka på. Kroppen sjönk ytterligare några centimeter.
Detalj 3: Trångt mellan hyllorna. När vi väl kom ner och hade chitchattat klart med Stina, skulle vi tråckla oss in bland varuhyllorna. Oj, oj så trångt det var, han drog in magen lite till och smög efter mig. Lade all sin vikt mot mig när vi stod still och hade inte en tanke på att ta ett steg mot människor som gick förbi. Kändes väldigt städat ifs, men han var inte bekväm.

Hm, här finns att göra. Dels tror jag att han inte är så van vid olika miljöer, men det hänger nog en hel del på bristande kroppskontroll också. 
Det är en flat av den större sorten, i värsta slyngelåldern, utan vetskap om sig själv från midjan och bakåt. Dessutom är han karl, så det kan ju inte vara så lätt. =o)

Dagen idag har vi ägnat oss åt miljöer och att hålla reda på fötterna. Alla fyra på samma gång. 
Började i skogen. Först med låga breda stenar. Krångligt om vi frågar Dogge. Ramlar ner i fram om man försöker i bak. Lite som Nalle Puh! Lite puckad, men väldigt söt när han tappert försöker... Vi körde ett pass med stenar av olika slag. Nöjd hoppade han in i bilen och fick vila medan Grym och Ipz fick en promenad. Dom kändes helt plötsligt väldigt smidiga bland stock och sten. Jag är ju förtjust i att pressa gränser, så inspirerad av Dogges framsteg, fick border colliesarna sig en match de oxå....
Pass två ägnade vi åt såna här gymredskap, som finns vid elljusspår. Ca 1 dm höga som man ligger på, med en liten ribba som man kan sätta fast sina fötter kring, när man kämpar med situps. Uppepå den, gick vi fram och tillbaka, när han till slut förstod att det inte dög med "två ben i botten". När jag dessutom utmanade honom med att kliva över den 3 dm höga ribban i samma låga tempo som jag höll var det riktigt svårt. Han löser gärna sina problem med att slänga sig iväg, i högt tempo. Men se, då får man göra om! Igen och igen och igen. Till slut var han kung på situpsredskapen och fick vila nån timme innan nästa projekt.

City! Herreminje vad det finns konstiga saker i stan. Han var med in på Länsförsäkringar. Stod snällt och väntade när jag fixade mitt ärende. Men se deras trappuppgång! Den var han skeptisk till. Fontän, hiss, trappor och som grädde på moset pyser dörren när den går upp. Vi åkte lite upp och ner, gick lite i trappen, drack lite i fontänen. Och gick genom den pysande dörren, rätt många gånger. Ända till han gick bredvid mig utan att slänga sig förbi pyset faktiskt! Rätt många gånger blev det.....
Sen trodde den stackarna att dagen var slut. Äntligen tillbaka till bilen. Men se, där lurade jag honom igen. Hundplejset var nästa anhalt. En fika för mig och lite avkoppling för Dogge. Ingen match för honom. Han kom till ro rätt snabbt, var ointresserad av både Annika och hennes hund. Orkade väl inte engagera sig.
Just nu bearbetar han dagens händelser med ljudlig dröm!

I morgon gör vi nåt annat, som inte är lika svårt. Han behöver vila sina hjärnceller. Lilla Nalle Puh....

Gokväll gott folk!

3 kommentarer:

Frida sa...

Låter som en härlig utmaning du antagit dig.

Anonym sa...

jätte kul att få följa med i utvecklingen ;-)))kram marie&Carma

UlricaA sa...

Häftigt! För mig som lever med flatte dagligen så är det bra tips ...