tisdag 24 januari 2012

Inlärningskurs

Har fått äran att dela med mig av mina kunskaper om inlärning till Gävle Hundungdoms kärntrupp.
Duktiga hundmänniskor som redan kan en massa och tänker själv! Kan det blir bättre?!
Jag har varit aktiv i Gävle Hundungdom i mååånga år, för rätt många år sen och det känns riktigt bra att komma tillbaka i deras verksamhet, om än för en liten stund.
Vi kommer att jobba med inlärning under några träffar. Dels får de jobba med sina egna hundar men framförallt kommer vi att vända och vrida på vad vi egentligen gör. Vad som händer i hundarna? Vilken metod är effektivast? Är det effektivitet vi är ute efter, eller är det att ha roligt ihop? Är det kanske samma sak? Vad fungerar bäst på min hund?
 Rebecca,  Frida och Hanna funderar på hur de använder sig av negativ/positiv bestraffning och negativ/positiv förstärkning och vad det skapar för känslor i hunden. Hundarna får en välbehövlig vila medans.
Tony och Alfons i förgrunden och längre bak syns Elin, Boa och som en liten prick, Eco.
Pelle och Viran. Pelle hör till den trogna skaran och har varit aktiv lääänge i klubben. Viran är tredje generationen border terrier som följer Pelle på hans upptåg.

2 kommentarer:

Boa sa...

Vilket gulligt inlägg :)! Tack för att du vill göra oss ännu klokare ;)!

UlricaA sa...

Vem passar bättre för den rollen än du? Är lika impad varje gång av era bedrifter!!!! Här har vi ju baaara tagit lugnt länge nu men snart är valparna ute och snart är det vår och träningsdags! hemskt så fort tiden går! kram!