fredag 26 februari 2010

Vårtecken

Som Ida säger i sången, ingen sommar... ifall ingen sätter fart.
Jag har tagit upp mina pelagoner från källartoan, där de tillbringat vintern. De är en stjärna i boken, att jag överhuvudtaget fick in dom i höstas, det är inte riktigt min grej men växtomvårdnad.
Men iaf.... Av tio blommor som stått där nere i mörk kyla har 8 överlevt, över förväntan! De två som dog köpte jag i höstas, de har bara stått inne och fick ge plats åt julblommorna. Hann dom inte fatta att det var vintervila då? Som sagt, växter är inte min bästa gren.

Kände mig lite brutal när jag klippt bort alla långa blad och tråkiga långa strånkar. Men nu står dom där i fönstret och samlar på sig klorofyll, om tre veckor får de ny jord.( Har kollat på nätet hur man gör;o))
Och vips blev det som Ida sjöng, i går steg temperaturen så det var drägligt att träna ute, och i morse var det bara -1 hos oss. Jipiiiiiie! Idag ska jag skotta fram plattorna på gången så våren känner sig välkommen!

2 kommentarer:

Eva H. sa...

Härligt med vårtecken ! Funderar på att köpa frön och sätta igång odlingarna ! Alltid lika skoj att se hur det börjar gro. Resultaten blir inte alltid bra - men det är försöken som räknas !

UlricaA sa...

Som den pelargonentusiast jag är så sitter jag här och klappar händerna av förtjusning :O) Vååår :O) lät härligt! Ska gå ut imorrn och lyfta på locket till mina, se om nån överhuvudtaget har överlevt vintern i uterummet...jag tvivlar men dom får väl stå där och se om dom orkar vakna. Ibland kan dom förvåna genom att plötsligt bara få för sig att börja växa....och visst är det härligt, det är vår på väg!!!!