måndag 1 mars 2010

Kurs i helgen

Helgen har varit späckad med kurser. Tre grupper hade sitt avslutningstillfälle. Känns lite tråkigt att släppa dom nu när dom precis har fått koll på sina hundar och sig själva! Men förhoppningsvis träffas vi igen i nåt annat sammanhang.
 På både valp och vardagslydnadskurserna tränar vi mycket kontakt, hantering och att kunna samarbeta trots störningar. I en av övningarna sista gången kombineras allt detta. Hundarna sitter med sin förare och pysslar med en stadgeövning. "Om du anstränger dig, håller kontakt och struntar i omgivningen får du din belöning"

Här är det Karin med sin ridgeback Thela, som håller full kontakt med varandra trots att Pär klär på henne en t-shirt. Thela är en spontan, sprattlig tjej som lätt glömmer sig, så det här är otroligt duktigt av henne!

Balansövningar är bra för alla hundar och förare. Det är en fröjd att betrakta ekipagen när de jobbar med balans. Hur nyanserade människor är i sin hjälp, sin röst och hur väl de vet var gränsen för hunden kapacitet går. En osäker hund bättrar på sin självsäkerhet betydligt med större kroppskontroll. Och kanske framför allt är det ju jätteroligt!

Här är Mari-Ann och Börje med sin kooiker Nilla. Hon har full koll på sin kropp och tassar fast hon här ska ta ett stort kliv till pallen med väl avvängd kraft och balans för att inte ta i för mycket och rasa ner på andra sidan.

Grym och Tommy var också med på en av kurserna. Grym tycker det är roligt att balansera och har fått bra koll på kroppen.

-Men asså, hur då vända?


Efter en kort fundering tog han steget runt och vände! Riktigt stolt gjorde han det igen direkt efter, bara för att kolla att han kunde.

Inga kommentarer: