fredag 26 februari 2010

Vårtecken

Som Ida säger i sången, ingen sommar... ifall ingen sätter fart.
Jag har tagit upp mina pelagoner från källartoan, där de tillbringat vintern. De är en stjärna i boken, att jag överhuvudtaget fick in dom i höstas, det är inte riktigt min grej men växtomvårdnad.

torsdag 25 februari 2010

Sitt med stadga

Här är Tila, doberman. Hon och hennes matte Elina går förberedande tävlingslydnad för mig. Veckans hemläxa var bl.a. sitt med stadga. Den här störningen har jag aldrig sett förut, imponerad. I bollen framför Tila springer en hamster.

onsdag 24 februari 2010

Vi tränar på

Det är fortfarande för kallt att göra några längre pass utomhus. Jag var till Valbo igår kväll en snabbis när Ann/Kim och Jenny/Bob tränade lydnad. Vi gjorde lite småövningar mest för att träna koncentration med störning

tisdag 23 februari 2010

Folk......

Jag har tidigare lärt Grym att sitta ner för att få hälsa. Klättrar han blir han nonchad, står han pratar vi trevligt och när han sätter sig får han sig godis och vi kommer ner på hans nivå och möts. Det har funkat klockrent på folk som förstår och gör som man säger.

Varsågod!

Grym skiljer på "bra" och "varsågod". Bra betyder "duktig, fortsätt så" och varsågod att han får ta sin godisbelöning. Yeah! betyder att vi kommer att leka som belöning.

lördag 20 februari 2010

Stilla (film)

I dag har Grym varit på prommis med en av sina stora idoler. Mischa, dobbertik gjorde lekinviter, sprang över honom, sprang ikapp med honom på ett så snyggt sätt att han aldrig kom till skada och trodde att han var lika snabb som henne! Vilken pärla att växa upp med!

onsdag 17 februari 2010

tisdag 16 februari 2010

Träna hundmöten

Har lagt ut nya datum för hundmötesträning, några fler på helger men även dagtid vardagar. Se mer på www.hildings.com under "kurser&träning", "hundmöten"

Leta....

Grym får som alla valpar leta godis då och då.
Jag har några tankar kring det här, vad vill jag egentligen att min kommande tävlingshund ska känna inför t.ex. uppletandet?

måndag 15 februari 2010

Inkallning

Det har varit en späckad helg, alltid kul med hundträning! Jag har haft 5 grupper varav Grym har varit med på 1 valpkurs (med Tommy) och som visningshund på en nystartad trix och konster. Han sköter sig bra den grymma lilla hunden!

fredag 12 februari 2010

Utsläckning

Grym sätter sig gärna, bra ibland, men i vägen i vissa övningar. Tex vill jag inte att han sätter sig när vi jobbar med bakdelskontroll.
Så idag skred jag till verket för att verkligen träna sitt och sätta signal på det, så slipper vi sättandet i tid och otid.

torsdag 11 februari 2010

Föreläsning

Jag och Grym har varit på Sandvikens Sjukhus ikväll och pratat för Gävleborgs Rekryteringsgrupp om assistans- och vårdhundar. Gävleborgs Rekryterinsgrupp vänder sig till personer som vill vara aktiva trots rörelsehinder.

onsdag 10 februari 2010

tjatig valp

I dag när jag satt vid datorn och försökte få nåt gjort, for Grym runt fötterna på mig och försökte få mig aktiv. Men jag hade verkligen inte tid. Han gav upp och gick till rummet bredvid och började rota med sina saker.

Veterinären

Var till veterinären för vaccination. Såklart fick han titta båda hundarna i svalget, det såg helt bra ut. Idag har han inte hostat nåt, inte när jag klämmer på halsen heller så det är på väg att bli bra igen!

Snö är bra!

Säga vad man vill om all denna snö som envisas att dimpa ner, men den är fantastiskt bra att träna muskler i!

tisdag 9 februari 2010

Bra gripande

Har haft tävlingslydnadskurs i kväll. Snör yr runt knutarna, jag är så glad att vi har det gamla fårhuset att vara i. Det är utomhustemperatur, men det blåser inte och snön kommer inte åt oss!

måndag 8 februari 2010

Shoppingrunda

Grym fick följa med ner på stan idag. Eller rättare sagt så åkte vi buss ner på stan för träningens skull och passade på att göra några ärenden samtidigt, ;o)

Hosta

Grym har hostat några gånger. Såklart blev jag otroooligt orolig första gången den hände. Det var i onsdags morse när han bitit på en kotte. På kvällen hostade han två gånger när vi tränade men det gick inte att framkalla med tryck på strupen.

Lek som belöning

Hittills har jag och Grym bara lekt för att ha roligt. I leken har jag tagit in honom till min sida ibland för att han ska lugna sig och släppa. Det har vi gjort så pass mycket att han kan ta mycket störning från leksaken med bibehållet lugn.

lördag 6 februari 2010

hantering

Grym har hittills fått utstå en hel del hantering. Jag vill ha en hund, som är helt bekväm med att jag, veterinären och grannbarnen pysslar, klämmer och vrider på honom. Dessutom vill jag att han trots ev. skador är bekväm med att bli lyft av alla och envar.

torsdag 4 februari 2010

Aha!

Idag har det gått upp ett ljus för Grym! Han förstår att han kan påverkan mig med små medel, att trycka på klickern och ge honom belöningen. Jag vill ha en hund som aktivt provar sig fram, försöker hitta nya beteenden. Hunden och beteendet blir så mycket frimodigare, spontanare och gladare på det viset.

onsdag 3 februari 2010

11 veckor

Grym har bott hos oss i två veckor nu och han och överträffar mina förväntningar. Det är en cool kille med mycket glöd.