onsdag 17 mars 2010

Kursstarter

De senaste dagarna har jag startat upp flera nya grupper. Oroliga hundägare som tycker att det är bara deras hund som beter sig(vilket inte är fallet), sprattliga hundar som tycker det är super att få vara på samma ställe som så många andra hundar(känslan byts strax ut till en förväntan på sin förare ist).
Det tar bara ett tillfälle innan det börjar formas fram samarbete och förståelse. Jag myser varje gång när jag ser en hund som vaknar till och börjar leka med sin förare, det är gött när deltagarna säger -trodde aldrig att min hund kunde förstå det här och vara så duktig. Jag har ett härligt jobb jag!

I grupperna blandar jag alla hundraser och människorna brukar också spänna över ett brett register vad gäller ålder och tidigare erfarenhet.
Får jag presentera mitt hittills yngsta (minsta) ekipage. Det är Lavendel, 10 år och Teodor, 11 v. I samma grupp finns Sebastian snart 15 och hans Lexie (bc/terv). Barn med hund är nåt speciellt. De har en naturlig kommunikation med sina djur, leker för att det är så kul och kan fräsa ifrån spontant om hunden tar i för hårt. Barn funderar inte om det kommer att fungera, de provar och lyckas. Oftast har de heller inga problem med att träna när andra hundar är i närheten, deras hundar har redan en hög förväntan på att det kommer att hända nåt kul kring den egna föraren.

Vi vuxna har en del att lära där. Att behålla lekfullheten tror jag är den viktigaste egenskapen vi ska ta med oss in i vuxenlivet!

1 kommentar:

Kickan sa...

Underbart att du tar upp leken och lekfullheten! Är övertygad om att så många fler skulle få så mycket mer utav sin relation om buset och glädjen fanns där till större del :) Läckert att se hundens förväntan på husse och matte stiga i takt med hur kul de har när de börjar att leka med varandra :) Mer sånt!!! I Love!!!