måndag 26 september 2011

Energi eller motivation?

Varför jobbar hunden? Är det för att den har en massa energi i sig, eller är det för att den så himla gärna vill jobba, göra rätt och få sin belöning?

Hälsa fint

Hundar gör sånt som dom tjänar på, precis som vi människor! Det utnyttjade vi på valpkursen igår när vi tränade de små på att hälsa fint.

En prick!

Lördag eftermiddag tillbringades Sporthallen i Skutskär.
Pernilla tävlade streetdance par, med Lovisa Lorén i helgen.

torsdag 22 september 2011

Svenskt smör

Igår när jag var in på affären, gapade det helt tomt där det ska finnas smör. Alltså smöret smör, svenskt smör.

Hösttecken 3

Jag har börjat elda för att hålla en behaglig värme inomhus.

onsdag 21 september 2011

tisdag 20 september 2011

Hösttecken 2

På somrarna står min sköna gungstol på loftet. Där sitter jag och njuter i kvällssolen, gärna med ett glas vitt och trevlig sällskap.

Fruktbröd

Egentligen är det här nästan ett hösttecken hos oss. Jag är inte så huslig av mig på sommaren, det finns så mycket roligt att göra ute då. Men nu börjar "hemmakänslan" att krypa närmare.

söndag 18 september 2011

Signaler

Jag har finulat lite på fotgåendets alla signaler. När jag stannar betyder stoppet "sitt". När hunden kommer in till mig i t.ex. apportering och inkallning betyder min stilla, raka kropp också "sitt". Inget konstigt med det. 

fredag 16 september 2011

På tåget

Vi är på väg till Stockholm, Grym och jag. En av våra värdefulla träningsdagar med gruppen av gamla "sikta-mot-stjärnorna-valpar".

måndag 12 september 2011

Skvallrar på bilar

I vanliga fall när vi är ute och går och det kommer en bil, ropar jag in hundarna så de får gå vid min sida, när bilen passerar. Visst blir det lite uppmärksamhet för att de kommer in, men inte någon belöning att tala om. 

lördag 10 september 2011

Grym vallnar

Det var länge sen jag lade upp filmer på youtube och bloggen. Anledningen är så enkel att jag inte hunnit lära mig hur jag redigerar i macens system. Men nu kan jag, så här kommer en film på vallning!

torsdag 8 september 2011

Naaaw

Jag lyssnade på Yukiko Dukes sommarpratarprogram sen 6 augusti idag. Hon hade många bra inlägg och intressanta diskussioner.
En liten berättelse som satt sig i mitt modershjärta direkt var följande:

onsdag 7 september 2011

Fairtradebananer

Jag vill inte bidra till andra människors lidanden genom att äta "fel" frukt. Jag väljer Fairtrade!

tisdag 6 september 2011

Återkrav

Fick ett brev från Länsstyrelsen. Med ett meddelande om att de kommer att återkräva redan utbetalda gårdsstöd för åren 2005-2007.

söndag 4 september 2011

bloggnyhet

Linda Åkerström på Gårdahammar har startat en blogg. Lite finurligheter, inlägg i vardagen och tips.

Du hittar den här

Premiär i trean

Så har vi startat trean för första gången. Råhagens BK bjöd både på fint väder, bra arrangemang och trevliga medtävlare.

lördag 3 september 2011

Uddevalla

Lördag kväll. Grym och jag har anlänt Råhagens Brukshundklubb. I natt sover vi i bilen och i morgon är det premiär för oss i lydnadsklass tre. Hade kunnat filosofera och spekulera i förväntat utförande, styrkor och svagheter. Men kan bara konstatera att träningen gått bra och att vi antagligen kommer att göra i morgon, som alltid. Ha kul och göra vårt bästa!
Gonatt!

Kennelträff

Har varit hos Josse, kennel busyborder i dagarna två nu.
Tränat och diskuterat vallning och lydnad. Tusen tack Josse och Åsa för tips, träningshjälp och filmning!!! På eftermiddagen i dag var det dags för kennelträff. Ett. Helt gäng trevliga bc, från fem månader till fem år. Vallning, kennelbingo, fika o grillning! Nice! Tack alla för en bra dag!

torsdag 1 september 2011