måndag 12 december 2011

nya mål

I princip all vår träningstid den senaste tiden har bestått av lydnadsträning i olika former. Vi har haft kul och Grym har utvecklats otroligt mycket de senaste två månaderna. Som kvitto på träningen kan jag konstatera att  de senaste tävlingarna har gått över förväntan.

Nu tar vi en liten lydnadspaus på någon vecka och ägnar oss åt annat. 
Friskade upp herrns spårkunskaper på förmiddagen. Joråvars, kunskapen finns kvar fast det var en par månader sen sist. Bra tempo, spårnoga, lycklig över att hitta pinnar. Som vanligt. Nu kör vi en drive på skogsspår så långe snön håller sig borta för att sen gå över på hårda spår. Parkeringar, skolgårdar, gångvägar och annat sånt kul. Fokus på skogsspåren kommer att ligga på riktningsval i upptag och att hitta på klur som överraskar den duktiga spårhunden.
Vi kommer även att lägga en hel del tid på fysträning. Ju bättre kondition desto högre mental prestation, säger man ju. Hans tvååriga muskler ska få sig en uppshejpening. Lite pilates, lite grustag så länge de är mjuka, snöpuls om det kommer nån snö.
I kväll införde vi en ny övning på pilatesbollen. Bakbenen på sängen som är högre än bollen. Uppgiften var att hålla kontroll på bollen så den inte rullar iväg. Dessutom fick han hålla nosen i min hand, 10-20 sekunder i olika ställningar. Trött och nöjd hund som klarat ytterligare en utmaning!

Inga kommentarer: