lördag 12 februari 2011

Flow

Ihaaa! Jag har listat ut hur man får in bilderna i iphoto i skaplig ordning och reda. Har även testat redigera lite smått. Så nu blir det bilder i bloggen igen!
Dagen idag har bestått av en massa duktiga valpar, både "vanliga" och såna vars förare satsar på en tävlingskarriär. De sistnämnda går en "grunda för framgång".
I dag jobbade vi bl.a. med att få flow ibeteenden innan vi sätter kommando på det hela.
Beteendet vi använde var apportering. Föraren la fram en hel hög med prylar på golvet och satt sig att vänta på att hunden skulle prova på att använda prylarna till nåt som var värt att belöna.
-Therese och Wii plockar prylar i flow-
Lyfta och hämta - få en godis. Lyfta och hämta - få en godis. Efter några korta pass började hundarna fatta galoppen och funderade inte så mycket mellan varje försök.
När hundarna riktigt, himla gärna ville hämta en till pryl, ber vi med hemlig stämma, att vänta lite, vänta lite, vi bygger upp en förväntan och spänning hos hunden som fortfarande vill hämta en till. Då säger vi det magiska ordet "apport" med glad stämma så hunden sprätter iväg och hämtar en till för att få sin belöning. Flera, många försök senare har hunden rätt känsla, koncentrerad förväntan, har satt ihop känslan med signalen och med stor glädje hämtar på signal och bara på signal.

Inga kommentarer: