lördag 8 januari 2011

Träning heeela dagen

Idag har varit en sån där braaa hunddag! Vi började med en långpromenad till lokalen, full av träning. Jag har använt snödrivor vi går längs med som en bra miljö att få honom att GÅÅÅ.

Från början gjorde han det för att träna muskler men nu har jag upptäckt vilket bra tillfälle det är att få honom att just går, sakt men med blicken målmedvetet framåt. Belöningen är att bli inkallad. Nu har i kommit så långt jag kan styra hans tempo där i drivan. FRAM!= spring så fort du kan. GÅÅ = gå sakta. Snart tar vi ner det på barmark, känns som framåtsändandet är inom räckhåll...
Först ut i lokalen var en "grunda för framgång". Vi tränade tempo och störningar mestadels. Ett bra sätt att träna tempo när hunden är på väg från dig, mot dig, i apporteringen, ingångar, snabba ligg, stå osv, är att lära hunden gå runt saker. Soptunnor, träd, stolpar, snöhögar, stolar osv. Belöna först tempo, lägg sen in andra uppgifter i ett redan högt tempo utan att förstöra andra beteenden.

Ehra på väg runt en stol

Vi tränade även störningar och stadga. Här har Wille klarat av att sitta still fast Ann-Sofie gjort sitt bästa att få honom att flytta på sig. Som belöning, när Wille håller mot trycket i rumpan som bäst, får han sitt "varsågod". Jippie!
På eftermiddagen kom Ann-Kim, Jennie-Bob, Linda Andreas-Sisu Onni. Vi avverkade ett lååångt pass med lydnadsträning, bra diskussioner och såklart gott fika!
Tack för en bra dag!

Inga kommentarer: