fredag 29 januari 2010

Ensam hemma

Grym har fått vara ensam hemma en stund, nästan varje dag, när jag går ut med Ipz. Brukar passa på när han fått rasta sig, ätit, vi har lekt lite och tränat en stund. När batterierna tar slut lägger jag in honom i komposthagen som han sover i.

torsdag 28 januari 2010

Hälsa fint

Att lära en valp hälsa fint är inte så svårt egentligen, den gör vad den tjänar på! Enklast är om man börjar på sig själv så man har kontroll på allt. ;o)

onsdag 27 januari 2010

Skäggfarbror

Idag har Grym träffat Dexter, riesen, en mycket snäll och förstående sådan. Ett nytt utseende på hund, det gick bra det med efter lite betänketid. En perfekt erfarenhet för den lilla lekfulla valpen.

tisdag 26 januari 2010

Kontakttagande

Man får vad man belönar! Ofta ropar man på sin hund när den är lite för långt ifrån en på promenaden och såklart belönar när den kommer tillbaka. När hunden går runt fötterna på sin förare, luktar lite på blommorna och ger sin förare en blick då och då så är vi nöjd men oftast är vi nöjda i tysthet.

måndag 25 januari 2010

En körig dag

Det ställs rätt höga krav på oss som skaffar valp på vintern, man får inte så mycket miljöträning gratis, det är helt tomt i trädgårdar och på gator åtminstone i vår del av stan. Så, Mohammed fick packa in allt i bilen och bege sig till berget!

söndag 24 januari 2010

Apportering

Grym har gjort sin premiär som "kurshund" idag på en valpkurs. Han och Tommy var med och jag lånade honom lite och visade några av övningarna som deltagarna fick träna på.

lördag 23 januari 2010

Ändra attityd

Grym och jag leker mycket, flera gånger om dagen leker vi ganska vilda lekar, dessemellan måste han kontrollera sig och bli lugn för att få igång leken igen.

fredag 22 januari 2010

miljöträning

Grym har valt favvoben på Gävleborgs Zoo idag. Det blev ett grisöra!

Grym har anlänt

Nu är han hemma!
Efter 10 timmar bilfärd med avbrott för kisspauser och lunch hos Martin och Linda är vi nu äntligen hemma!

söndag 17 januari 2010

Träningsabstinens

Titta nu noga, det här lär inte hända igen, katter är inte mitt favoritdjur! I brist på hund var jag tvungen att ge mig på några av de katter som finns på hotellområdet.
Jag gjorde ett litet experiment med olika ingångar på träningen av två katter.

fredag 15 januari 2010

Spritberoende

Vad skulle jag göra utan spriten! Har under semestern blivit helt beroende, tar mig en stup i ett. Före maten, efter jag betalat, när jag har tagit nån i handen!

torsdag 14 januari 2010

Rapport från sydligare nejder

Dagarna går i sakta mak här i värmen. Det blir mycket sola och bada men vi har samlat en del kulturpoäng också.

fredag 8 januari 2010

Det är varmt och skönt!

En liten hälsning från Hurghada, Egypten!
Vi har kommit på plats, tittat oss omkring, tröttnat på arabiska försäljare redan, badat, solat (lite rosa ännu bara), vilat och umgåtts!

tisdag 5 januari 2010

Up we go!

Vi höjer medeltemperaturen i tillvaron med ca 30 grader idag. Vi åker till Hurgada i Egypten, solar, badar, snorklar, samlar lite kulturpoäng (pyramiderna) och är tillsammans hela familjen!

söndag 3 januari 2010

Grym

Mina damer och herrar, jag ber att få presentera Grym!

Grym 6,5 veckor

Nu har jag valt valp, det blev den förstfödda hanen, en pigg och försigkommen liten kille. Hela kullen är en trygg skara och linjerna kommer säkert att göra sitt till för att jag kommer att få en hund som orkar det mesta.

Med åren kommer vi att valla, tävla sök och lydnad.

Nu kommer Grym att vara kvar hos sin kull och familj i drygt två veckor, jag åker ner och hämtar honom direkt när vi kommer hem från Egypten! Längtar!!!!!!

lördag 2 januari 2010

Valp

Sitter på tåget mot Varberg. Där finns min "star-to-be". En border collie valp som ska flytta till oss i Gävle om två veckor. Det är alltid lika roligt att starta upp en ny valp, ett oskrivet blad som kan bli hur bra som helst.