fredag 14 maj 2010

En "hundtorsdag"

Lyxigt att det händer en massa hundaktiviteter när jag är ledig. Jobbar ju oftast på helger när alla tävlingar hålls.
Startade dagen med att åka upp till Gävle BK som hade lydnadsprov hela dagen.
Flera kompisar till oss tävlade med bra och dåliga resultat. Barbro och Neddus tog ett första pris i ettan. Det sista får jag hoppas, nu är det hög tid att släppa taget om den trygga tillvaron i ettan och ta steget upp i tvåan!
Dagens bästa fixade hemmaekipaget Stina Fyhr och Ozzy. 303 p och vinst i eliten, GRATTIS!!! De är kvalade till SM, absolut ska vi heja fram dom där!


Därefter bar det iväg till sökskogen! Dagens mål för Grym var att han ska sätta på näsan redan från start och inte på 50 meter. Gjorde några popupper där figgen fick flytta närmare stigen när Grym inte såg, surprise! En av figgarna satt gömd i en klädd komposthage, dold med endast en liten glipa öppen. Han fixade det galant. En av figgarna som var inflyttad mot stigen efter syn, hittade han inte. Han letade däremot otroligt bra på djupet. Han kom in tom, hans första tomskick. Det här kommer jag att få lägga en del jobb på.
Anette vinkar åt figgen därute att röra sig lite så Grym får en hint om vart han ska. Rakt ut med fart och fläkt!

Duktiga Lena och Kryddan! De tog sitt första cert i spåret förra helgen och tävlar söket nu i helgen, håller tummarna!

Fru Hilding som figurant!

Lilla Primtorpets Qarat tar sig an uppgiften att hitta alla i skogen med stor iver. Han är inne på sin andra träningssäsong nu och han utvecklas jättefint!


1 kommentar:

Wheaten Barbro sa...

Ja visst var vi duktiga ;))))
Men vi startade ju i klassI bara för vi ej är färdiga med momenten i tvåan, och vi ville ut på planen. Jag lovar att nu ska här tränas, och DU kommer naturligt vis ha en fot med.
Neddus blev oxå förälskad i fåret som jag köpte av dej;)
// Babbsan & Neddus