lördag 31 oktober 2009

Alldeles ensam

Är på kurs igen, onsdag-söndag. Vi tränar "teaching" på hönor. Någon annan tränar mina hönor som jag bestämer att det ska gå till. Kruxet är att kunna förklara mål, metod och pedagogiskt få till hönorna till slutprov.

tisdag 27 oktober 2009

Inte bara hundtränare - inredare också

Mitt ryck att pyssla hemma håller i sig. I går var jag ut och plockade rönnbär som jag dekorerade en ljuskrona med. Fint tycker jag..... Håller till jul kanske, så kan jag byta ut bären till enbärsris. Åxå fint.

måndag 26 oktober 2009

Obotlig optimist

I dag har Lime gjort sin spårdebut, 5 år gammal. Jag har gett upp många gånger på den hunden, men som den obotliga optimisten jag är, så är vi strax igång igen. Så nu tänkte jag mig att spåret skulle få ta lite tid i mitt liv, dels för att lära mig mer men kanske främst för att ge Lime en typ av träning som ger henne större självförtroende och egenförmåga.

söndag 25 oktober 2009

Min jägare

Min jägare står nu i köket och tar rätt på resultatet av en veckas älgjakt. Fem dagar i skogen och en dag i slakteriet resulterade i 5,5 kg älgfärs.
Tror nog att man måste konstatera att det största värdet av älgjakten är den sociala gemenskapen, på andra plats naturupplevelsen och spänningen. Ganska långt ner kommer bytets värde. 6 dagar för att bärga hem 5,5 kg färs. Ifs älgfärs som inte finns i överflöd i charkdisken men ändå.

fredag 23 oktober 2009

Det var tider det........

Nu när jag kommit igång och fixat i huset tog jag en sväng till ladan, där vi har en massa grejor magasinerade. Hittade en massa tavlor och foton som jag raskt stoppade in i bilen.

torsdag 22 oktober 2009

Ledig

Idag har jag varit LEDIG! Ingen kurs, ingen tid bokad, bokföringen är gjord,kylskåpet full, det är vardagslyx det!

Utvecklingen går framåt!

Förhållandena i världen går framåt, HEJA!

METRO 21/10 2009
Kuwaits kvinnor får skaffa pass

söndag 18 oktober 2009

hund vs män

Det är med hundar som med karlar!
Man måste tala om vad man tycker, positivt och negativt.

lördag 17 oktober 2009

Glass

Jag är inte mycket till glassätare, inte alls mycket faktiskt.
MEN, Dalkulla Glass i Hedemora gör en glass som är fantastiskt god! Mintchoklad heter den och det smakar verkligen mintchoklad, njutning.

Det blir mintchokladglass till kaffet nu! Mmmm

fredag 16 oktober 2009

Film från hönsträning


I dag har vi börjat få fason på alla delarna i hönans träning. Vi har insett att vi tagit oss lite vatten över huvudet, vi har byggt banan lite annorlunda än de andra vilket gör att de kommer samma väg vid två olika tillfällen och måste välja olika vägar.

tisdag 13 oktober 2009

höna pöna sköter sig

Dag 2 på Chicken Camp. Vi har bestämt vilka beteenden vi ska träna med vilken höna. Utöver stegen som vi kör på mer är det en mängd andra beteenden som ska sättas.
På stegen har vi gjort lite olika. En höna började vi bakifrån och belönade i slutet, successivt satte vi henne längre och längre in i banan.

måndag 12 oktober 2009

Chicken Camp

Är i Borlänge hela vecka och tränar hönor. Inte alls för att hönorna av någon anledning behöver lära sig, utan för att vi människor ska träna på att bli bättre tränare. Hönor är fantastiska att öva på. Det märks direkt om timingen är dålig eller om jag lagt krieriet för hög

söndag 11 oktober 2009

framgång

Framgång kan vara så mycket, att hinna i tid till bussen, att kunna försörja sig, att äntligen lyckas tygla sitt hår eller att få upp tapeterna åt rätt håll.
Framgång kan också vara att få ordning på sin valp och det vet vi alla som håller på med hund att det inte är så lätt alla gånger :)

lördag 10 oktober 2009

Älgjakten

Älgjakten lägger lock på Sverige! Eller i alla fall stora delar av den. I vår familj räknas och planeras aktiviteter före eller efter älgjakten.

fredag 9 oktober 2009

manlig reklam

I pausen för Idol (mariette rules, rabih åker) kom såklart reklam. Ibland undrar jag lite mer än annars vad som försiggår i folk hjärnor.

bråttom är inte bra

I dag var jag på väg för att träna vallning i hagen i Hille (1 km hemifrån.) Jag var verkligen helt inriktad på det och såg fram mot det. Skulle även hjälpa Fia att lasta fåren för hemtransport. Sen vet vi alla hur morgnar är, många järn i elden.....

Mina kära barn

När barnen var små var det lite mer bestyr, lämna på dagis, handla kläder och skjutsa till aktiviteter. Nu när de är 14 och 16 klarar de allt sånt själv.

torsdag 8 oktober 2009

Speedad

Tänk att jag kan bli helt speedad av att ha kurs för hundägare oavsett nivå.
Det är så häftigt när man ser att det går upp ett ljus för hundägaren.
Det är så skönt att se när samarbete fungerar mellan människa och hund.

Blod

Jag har gjort en god gärning idag och känner mig nöjd med det.

torsdag 1 oktober 2009

Resan bokad

Nu har vi bestämt oss, vi åker till Hurghada, Egypten i januari.

träning

Har tillbringat förmiddagen på I 14 och tränat alla hundarna.

mörkret lägger sig

Hemkommen efter en kurskväll i mörkret, bl.a. tränat hundmöten i regementsparken med en valpgrupp och en fortsättningsgrupp. Alla jobbar riktigt bra med sina hundar, stöttar och korrigerar, gör lättare eller svårare efter behov.
Men det är mörkt!