fredag 23 oktober 2009

Det var tider det........

Nu när jag kommit igång och fixat i huset tog jag en sväng till ladan, där vi har en massa grejor magasinerade. Hittade en massa tavlor och foton som jag raskt stoppade in i bilen.

Det här fotot är på mig och Elsa 1985. Hon är en welsh springer spaniel och min första lydnadschampion! En klok tjej som jobbade på med glädje. På den tiden var prestationen för lydnadschampionat inte alls lika hög som idag. Elitklassen fanns inte alls, championatet togs i trean som i princip ser ut som idag. Vi åkte land och rike runt med denna hund, tävlade även rapport, hör och häpna med denna lilla hund. Samvaron i träningsgänget var absolut mer värd än prestationen i skogen.


Wilma kom därefter. En strävhårig vorsteh med bestämda åsikter om det mesta. Där fick man verkligen försöka få hunden att tro att den styr :) Hon blev också lydnadschampion, två gånger faktiskt, först i trean, sen gjorde de om reglerna och införde elitklassen, så då tog vi även ett elitlydnadschampionat!
Hon var en snabba agilityhund, som du ser på bilden var hindren inte av samma kvalitet som idag. Vi använde armeringsjärn och det gick också bra! Hon tävlade även i elitsök. Å,vad roligt vi hade!

Inga kommentarer: