tisdag 14 augusti 2012

Pillerill

Tisdag

Träning med "valpgänget" på Nyköpings BK. I vanliga fall ses vi en dag i månaden och tränar men så här på sommaren slår vi på stort med en tredagars grottande i hundträning.



För min del  ägnade jag tisdagen åt små detaljer.
Grym  fjärmar sig lite i samband med vittringen. Tittar åt ett annat håll när tävlingsledaren lämnar och får tillbaka vittringspinnen. Inte av ointresse känns det som, utan mer som en liten olustkänsla. Inte bra.
Vi skred till verket, utrustade med Mamma Scan. Barbro kom fram, gav mig pinnen. Jag viskade till Grym så han visade ett fundersamt intresse på vad vi gjorde. Barbro fick tillbaka pinnen och i samma andetag fick Grym en bit köttbulle av henne. Det tog inte så många gånger innan Grym med stort intresse och förväntan följde vårt agerande.
jobbar vidare på att behålla den känslan genom hela momentet.

Jobbade även lite med fokus på utlagda föremål. Problemet är som störst vid vittringen där Grym som sagt,  kan sitta och titta bort när tävlingsledaren pysslar på med att lägga ut pinnarna.
Sun kom fram med en godisburk på snöre som jag fick och lämnade tillbaka till henne. (Vittringsritualer). Låååångsamt la hon ner burken på marken. Grym fick ta den om han höll blicken kvar på den tillräckligt länge. Släppte han blicken åkte burken bort med en ryslig fart. Nu vill vi inte att han ska misslyckas så speciellt många gånger så vi letade verkligen efter det lilla, lilla skedet där han höll kvar blicken men där han sekunden efter skulle ha släppt om vi inte belönat. Alltså belöna så sent som möjligt i kedjan, utan att få fram ett misslyckanden. Klarade han uppgiften fick han värsta buset med godisburken.

Inga kommentarer: