fredag 11 mars 2011

Hänt i veckan

Det har varit en hektisk vecka, här kommer en snabb-repris!
En valpkurs där vi bl.a. tränat grunder i skvaller.
Dollar kikar på fotografen som gör sitt bästa för att störa.....
Men Dollar väljer hellre att ge matte Pia uppmärksamhet, för det lönar sig mycket bättre!
I fredagskväll var vi på Cirkustreornas föreställning på Gävle Teater. De satte upp Peter-Pan i cirkusversion. Mickis var med som statist, (hon går i tvåan) och syns i bild längst till höger.
På en tävlingslydnads som är en fortsättning på en "grunda för framgång" tränade vi bl.a. störningar. Vi använde kända beteenden som här där Rally håller stadga i kontakten med Sofie, medan Pia gör sitt yttersta för att störa. Kan tillägga att hon inte lyckades trots på tappra och pajasaktiga insatser. ;o)
Eva och Nora går en apporteringskurs. Här tränar de att hålla ett fast och stadigt grepp ända till Eva säger "loss". Loss-ordet har blivit belöning för att Nora håller i så fantastiskt bra trots störningar. Störningen i den här övningen var att Eva flög upp på bänken och tog mot Nora på ett ovanligt sätt. Något pass senare kunde Nora hoppa upp på bänken och sitta med ett fast grepp.
Peter och Najla går samma apporteringskurs. Här tränar vi på grunderna i dirigering. Vi använder burkar med godis i grundövningarna för att inte krascha en bra apportering.
Alma och Otter går en valpkurs. Den här gången handlade det mycket om hantering. Att se kloklippning och öronrengöring som ett trix med störning t.ex. Här tränar Alma på att kunna bära Otter på ett sätt som är bekvämt för dom båda. Bra att ha tränat när det väl händer en olycka och vi är tvungna att bära hunden en längre sträcka.

Sen har jag, utan bildbevis, varit till Stockholm och tränat för bästa Eva Bodfäldt.
Jag har haft ett tillfälle på stresshanteringskursen där Karin Engström var inbjuden för att tala om hur vi kan påverka hunden till lugn genom att använda medvetna beröringspunkter.
Symaskinen pressarfot har varit in på renovering (det var bara en skruv som var lite lös) så nu kan jag dra igång tillverkning av fler kampisar.

Hildings önskar dig en trevlig helg!

1 kommentar:

Pia sa...

Haha! Vad är det för galning som hoppar runt där? Har jag aldrig sett förut...