onsdag 16 mars 2011

Bra grepp

Vi roar oss ibland, Grym och jag, med lite överinlärning....
Har lagt en del träning på att han ska ta ett bra grepp redan vid första försöket när han lyfter och det är han duktig på.
Men ibland går ju inte det. Vittringspinnarna på ett hårt golv t.ex. går inte att få in bakom hörntänderna på första försöket.
Så i konceptet "bra-grepp" ingår numera "så-bra-grepp-som-möjligt-utan-att-ta-omtag". Får han bara tag med framtänderna så ska han hålla kvar det greppet. Funkar bra på vittringspinnarna nu, även om han får tag med ena sidans hörntänder håller han kvar där i ett tillräckligt hårt grepp fast jag retas..... ;o)
Nu kommer vi till överinlärningen. Vi har testat tändstickor, hårnypor, tandstensskrapa i metall, gem och tandstickor. I början larvade han, knäckte stickor, tog om och tappade. Men nu har han till och med fått in finessen att ta ett gem (ett sånt där runt) i ena änden så lite sticker ut. Annars kan jag ju inte dra lite, för att känna om han har ett bra grepp. Å det är ju det han får belöning för!

2 kommentarer:

Annika Sterner sa...

Han måste tycka du är lite dryg i bland!! Men det är så himla bra.

UlricaA sa...

Önskar jag hade haft hälften av din inlärningsteknik.....och hälften av din kommapåtanke med träningen....det hade räckt :O) Kram!