torsdag 24 juni 2010

Fina dagar

Direkt efter avslutat SM åkte vi vidare mot Arboga och våra goda vänner familjen Åkerström på Gårdhammar. Det är Linda som äger Taff som jag berättat om tidigare.
Vi har haft några sköna dagar med bad, god mat och såklart hundträning. Vi hade superförhållanden för att vinda föremål i uppletandet. La en del tid på det och det ger direkt resultat. Grym har klart ändrat attityd till vittring av saker. Han följer upp vittringen helt självklart nu, vilket han inte gjorde till att börja med. Jag lägger föremålen på 15-30 m ut nu och det är inga problem. Jag släppte Grym på fåren också, men det blev alldeles för svåra förhållanden för honom så den träningen la jag snabbt ner. Tommy kände genom Taff på vallningen och var nöjd med honom.

Taff och Grym

Efter mycket funderande har Tommy nu beslutat att inte ta med Taff hem. Tycker inte att han har rätt förutsättningar för att utveckla honom som han förtjänar. Taff är en stark hund som passar på en djurgård och får arbeta ordentligt varje dag och de behoven har inte vi.
Så vet du någon som letar en godkänd vallhund som inte viker för tufft jobb kan du höra av dig till Linda.

Inga kommentarer: