fredag 16 april 2010

Sikta mot stjärnorna

Vi har varit på kurs idag, Grym och jag. I Stockholm med Eva Bodfäldt. "Sikta mot stjärnorna" är en valpkurs med tävlingsinriktning. Å det är ju precis dit vi vill, mot stjärnorna alltså!

Bara att få gå på kurs och låta någon annan styra och ge inspiration och energi, är en skön känsla. Att sitta på andra sidan skolbänken är behagligt som omväxling. Eva är en av de som jag litar mest på, vad gäller hundträning i allmänhet och inlärnings-tänk i synnerhet.
Vi jobbade med olika belöningssystem den här gången. Vilken betydelse vi lägger i "varsågod", "bra", "yeah" och "SLUT". Klara besked gör hunden tryggare.
EVA OCH ZAKK (Zakk är den svarta högen under stolen :o) )
Eva pratade om, och vi fick prova att jobba med; social kontakt, som belöning och som ett beteende, kedjning av belöningar, on/off och mycket mer. Jag har hört Eva kring dessa ämnen tidigare, men det kommer alltid nåt litet nytt och att dessutom få ha hennes ögon på sig när jag tränar egen hund gör att det ploppar upp nya vinklingar på vårt sätt att samarbeta.
Efter drygt tre timmar i hennes underbara undervisningslokal i Hägersten, bar det iväg hemåt igen. Tunnelbana, promenad i city, fika på centralen och tåg till Gävle. Vet inte vilket som var jobbigast, resan eller träningen. Är iaf mest nöjd med träningen!

Inga kommentarer: