fredag 2 april 2010

Låång helg

Jag och min kursassistens Grym, har rivstartat påskhelgen och jobbat massor! Började igår torsdag med två unghundskurser. På schemat stod bl.a. kroppskontroll.
Att träna hunden på att kliva upp på och in i formar med alla fyra tassar, gör dom medvetna om var de har sin kropp. MEN en ännu större vinst skulle jag vilja säga är att det verkligen anstränger sig för att erbjuda beteenden, på det viset vi tränar.
Vi ställer fram en låda, visar att det finns belöning att hämta och väntar. De här unghundarna har tränat det här sättet att tänka redan på den valpkurs de nyss gått, så det tog inte lång tid för dom att ta för sig. En tass upp, belöning. Vänta in två tassar upp, belöning och strax var alla tassar i!

Linn och Ronja
Först vänta så hunden hinner med att fundera ut en lösning för att få sin belöning!

Christina och Vera
Belöna på pallen för att förstärka platsen som hunden ska vara på.

Micka och Freja
Rätt som det är, har den lilla hunden löst problemet och anser sig värd belöning!


I dag fredag startade vi med en vardagslydnadkurs med bl.a inkallning över leksakshav och leksaker som flög hit och dit. Alla klarade det galant!
Vi tränade även hantering. Pilla i öron, vicka på tårna, dra i benen. Allt när hunden hela tiden var medveten om att belöningen låg 1 dm ifrån dom men att de måste vara lugn, medgörlig och mjuk i kroppen innan de fick sitt åtråvärda "varsågod!" Attans att man måste anstränga sig för sin mat. Men jag tror hundarna uppskattade "hanteringsleken".
Vad gör man när hunden som väger 30 kg blir ormbiten eller skär upp en tass flera kilometer ut i skogen. Jo, man tar den över axlarna och bär hem den. Det är ett nödvändigt ont som jag ser det, att kunna hantera sin hund och att den är bekväm med det, även om den har ont.
Sandra och Corint
Stora, tunga, lugna hunden var mest förvånad över att bli lyft och omkring buren. Snyggt jobbat!

Annie och Keeper
Här tror jag Annie var mest förvånad! GÅR ALDRIG! Men det gjorde det! Keeper insåg snabbt att det var värt belöning!

Direkt därefter bar det iväg till Regementsparken och lite hundmötesträning. Riktigt
mycket folk fast det är långfredag. Efteråt tränade jag och Pia lite, avslutade med lite snack och Grym fick äntligen bita Dexter i skägget igen! Han är så tålmodig Dexter, en bra farbror att få bita i när man växer upp!

I morgon, lördag tar vi helg. Ingen kurs, ingen träning, ingen släktmiddag, ingenting faktiskt, unikt!

GLAD PÅSK PÅ ER ALLA!

2 kommentarer:

UlricaA sa...

Vad stor brorsan har blivit!!! vi har haft släktkalas idag vi var jättemysigt och massa god mat...och två långa prommisar och koflytt till sommarbete har vi oxå hunnit med! Fint väder ikväll och vi hoppas på kalv imorrnbitti!!!
Ha en jättehärlig helg! Kramar Ulrica o Mint

Malou sa...

Det är skönt att ha vissa dagar då man inte har några måsten :)

Han verkar så härlig din Grym!