tisdag 29 december 2009

Kylan ska utnyttjas

Det är ett j-a oväder här i Gävle, alldeles för kallt! Men, jag kom på en snilleblixt, såklart ska den otäcka kylan utnyttjas till nåt.

måndag 28 december 2009

Lime är borta

Lite redigare i tanken, så här två dygn efter att Lime somnat in, tänkte jag berätta och räta ut några frågetecken.

lördag 26 december 2009

Lime har somnat in

Båda våra hundar började hosta på julafton, vi konstaterade kennelhosta och firade jul med släkten. I morse, två dagar senare var hon riktigt dålig, låg i min säng och lät illa när hon andades.

5,5 veckor

Fem och en halv vecka och fulla i bus! Snart åker jag ner och träffar valparna.

fredag 25 december 2009

Kennelhosta

Kennelhostan svepte in hos oss igår. Båda hundarna var lite småhostiga och Ipz var dålig i magen på natten. Först blev vi oroliga för att hennes mage brakat ihop igen, nu när hon bara äter hundfoder igen. Men så kan det tydligen vara, så i morse kom skrällen. De hostade och hucklade, rantade runt och kräktes vitt skum.

onsdag 23 december 2009

God Jul

Midvinternattens köld är hård,stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård, djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.

måndag 21 december 2009

Godkänd

Har gjort slutprovet för assistanshundtränarutbildningen (långt ord det där)
4 teoriprov, en hönstränarprov, Trinnys alla sysslor, och ett test på träning av okänd hund. Det var en tuff helg, det gick i ett, men nu är jag klaaaaaar!

onsdag 16 december 2009

Fyra veckor nu!

Valparna är nu 4 veckor, växer så det knakar och skillnader i sätt att vara kommer fram mer och mer. Tre veckor kvar till jag åker dit och kikar på dom!

Pluggar

Det är slutprov för min utbildning till helgen.
Så nu sitter jag på min kammare ett tag och läser och skriver om sensitisering, stimulus, sekundär förstärkning, operant betingning................
Dessemellan (stavas det så?) varvar jag med finslipning av Trinny, den svarta lilla labradoren som ska visas upp i helgen med en hel uppsättning färdiga assistanshunds sysslor.

torsdag 10 december 2009

Hönor kan!

Hopkedjningen går framåt. Det jag planerade för veckan med hönan var jag klar med redan igår så jag ökar på min kedja lite.

onsdag 9 december 2009

Kedja ihop

Är på kurs igen. Den här veckan är den sista på den årslånga assistanshunds-tränarutbildningen. Nästa helg är det slutprov.

tisdag 8 december 2009

En ledig dag

Veckans lediga dag tillbringade jag till stor del med tjejerna på stan, vi gjorde plånbokstricket. Vi är bra på det! Tonårstjejer kan vara otroligt olika, den ena hittar massor av kläder, kombinerar och får till det riktigt bra medan den andra är så otroligt kräsen att hon inte får till nåt.

Vila

Har tränat (läs nött) ett nytt beteende på Trinny, assistanshund. "Vila" betyder att hon ska söka upp sin bädd och vara kvar där och koppla av. Det gör hon dagligen och stundligen redan innan, men det ska sättas kommando på det nu.

lördag 5 december 2009

Nästa år...

Sitter och planerar nästa års kursprogram. Det blir måånga valpkurser, vardagslydnad och sånt vanligt. Intensivhelger för tävlingslydnadsekipage, trix och konster, nån "vad-ska-jag-göra-på-promenaden-för-att-vara-intressant"kurs (Har du förslag på namn på den kursen är du välkommen.

fredag 4 december 2009

Att välja valp

En pigg och glad kille med humor, huvudet på skaft utan att brinna av! Av och på. En hund som tar för sig men gärna går mig i hälarna. SM i lydnad, bruks och vallning. Inte nödvändigtvis samma år. ;o)

Planerar och längtar!