måndag 30 november 2009

Öppna ögon

Igår öppnade en av hanvalparna ögonen! Kavar omkring, tränar muskler och klättrar, så liten han är. Sånt tycker jag om, lägger genast på minnet vem av valparna det är!

lördag 28 november 2009

Återfall

Ipz är dålig igen :(
Har avslutat antibiotikakuren och magkatarrmedicinen förra helgen. Ökat på andelen vanlig mat men har behållit lammköttet.
Nu har hon ont i magen igen, sträcker sig och kräks.

FAAAAAN!!!!!

fredag 27 november 2009

handikappad

Har miljötränat Trinny på Kupolen i kväll. Jag åkte rullstol, vi tränade på att trycka på hissknappar-utanpå ok-inuti svårt, ta kopplet och byta sida-med mig i rullstol svårt med mig gåendes kul!

Välkommen tillbaka!

Min laptop har varit på lagning i en vecka, i Uppsala. I dag var den klar och jag ville såklart ha hem den så fort som möjligt! Är på kurs hela helgen och det är mycket enklare att skriva anteckningar på datorn än för hand. Så jag tog vägen om Uppsala till Borlänge. Reunion, härligt!

onsdag 25 november 2009

Välkommen advent

Vi trotsade regnet och pyntade för advent hemma i kväll. Röda julgardiner upp, juldukar på, tog fram lite pynt till fönster, lampor, ljusstakar, bytte ytterkrukor.

tisdag 24 november 2009

blodflöde och värme

Ipz har nu ätit upp sin antibiotika och magkatarrmedicin, vi har även börjat blanda i vanligt foder i lammköttet.
Utan sitt smärtstillande, metacam (som antagligen är boven i magontsdramat)kan hon nu inte gå ens en koppelpromenad på en kvart utan att få ont i rygg och halta på höger bak.

fredag 20 november 2009

Byta sida

Har under några dagar tränat den lilla svarta labradoren att kunna byta sida bakom mig, med kopplet i munnen. Bra funktion att ha om man är rullstolsbunden och hunden behöver byta sida om en när den är kopplad. Ja, om det är trångt eller nåt.
Det var SVÅRT, SVÅRT till att börja med. Vi tränade bara att apportera koppel, en utmaning i sig när föremålet inte håller ihop. Sen gick vi tillsammans och hon bar kopplet en bit, duktigt!
Nästa steg var att ta emot kopplet i farten, gick bra. Och nu mina damer och herrar tycker hon det är otroooooligt roligt att få kopplet och snabbt utan vidare kommando, slänger hon sig till andra sidan och viftar intensivt på svansen!

Vad gör man inte för en liten bit lammtestikel! ;o)

onsdag 18 november 2009

En stjärna är född

I går föddes min nästa "star-to-be"! Det blir en border collie igen, en hane den här gången. Gamla svenska linjer med bra stadga och driv.
Uppfödare är Josefin Magnusson, kennel Busyborder, se foton på valparna här

Ipz mår bra

Efter behandling och foderbyte mår nu Ipz bra igen! Så himla skönt. Nästa oro är när vi ska fasa in vanlig mat och såsmåningom metacam igen.

söndag 15 november 2009

träning

Har varit i Borlänge i helgen och tränat assistanshundssysslor. Trinny går framåt i träningen att följa en laserprick. Hon fixar nu att sitta kvar och se pricken glida iväg längs golvet, och visar var hon ska utföra något. Sen ber jag henne följa efter och hämta saker som ligger lite gömda. Att de är gömda gör det lättare för henne att verkligen ta hjälp av pricken och inte bestämma själv vad hon ska göra. Men den största framgången är att, OM hon reser sig från sittande innan jag sagt att hon ska hämta, så kan hon ta ett nytt "sitt", strunta i att hon misslyckats, och faktiskt våga prova igen. Tidigare har hon gett upp och inte velat titta på pricken nåt mer. Stor framgång i hennes träning!

fredag 13 november 2009

Ipz mår obra

Ipz har varit låg ett tag. Hon har en gammal skada i ryggen så jag har trott att det var den som spökade. Var till Karin i veckan så allt blev tillrätta lagt. Men hon är fortfarande sig inte lik. Har kräkts upp i princip all mat sön-tis och idag. Står ofta, ofta i böneställning och liksom stretchar mage/rygg.

torsdag 12 november 2009

Dag 4

Fastans fjärde dag, all plommonjuice är uppdrucken, det är skönt, inte så gott och det blir hysterisk fart på magen. Måste noga planera in när jag äter det, annars kan det bli tokigt! Trött på örtte, tar ibland ett te som heter Womens balance istället, mycket godare och snällt mot kroppen.

Renovering

Äntligen ska jag få ett riktigt kontor! Vi har bott här i drygt ett år nu och rustat oss genom rum för rum,turen har nu kommit till kontoret.

onsdag 11 november 2009

Diagnos

Vi var till Karin idag, hundarna och jag.
Ipz har haft ont i ryggen, sträcker sig upprepade gånger och liksom drar i magen, korset. Lime för en pratstund med Karin som har förmågan att prata med djur.

tisdag 10 november 2009

Träning, träning, träning

Trinny var med mig en runda på stan idag. In på banken, en så kort sväng att hon inte hann koppla av, oroliga öron och låg svans. Fortsatte genom stan, gjorde några smärtfria hundmöten.

måndag 9 november 2009

Bra start

En kopp örtte, en snabb promenad på en timme och nu ljummen plommondryck. Det börjar bra med fastan, fortfarande entusiastisk.

söndag 8 november 2009

En flytande tillvaro

Nu är det nog!
Har dåligt samvete för min kropp, för många koppar kaffe, fikabröd, mackor, godis, stackars min kropp som alltid ställer upp för mig.

fredag 6 november 2009

Betraktelser

Satt i vindfånget på Ica Maxi idag, tidig eftermiddag. Som vanligt mycket folk en fredagseftermiddag. Mitt ärende var att miljöträna labradoren Trinny som ska bli assistanshund, hon är inte helt bekväm i röriga miljöer.
Vi slog oss ner och bara satt, länge, mitt mål var att hon skulle bli så avslappnad att hon lade sig ner själv.

Rätt förväntan

Lime är ju lite het av sig, lite lätt otrygg, vill gärna göra rätt men får inte alltid till det. ;)Det märks ffa i moment som hoppet, apporteringen, rutan och såna moment där hon måste sitta still ett tag och vänta. Det blir frustrationspip och tjuvstarter och hon kan inte koncentrera sig på annat om konerna står på plan t.ex.

torsdag 5 november 2009

Slakt

Var med min goda vän Fia och slaktade några av hennes lamm idag. Vi var två mest för att hennes lilla knodd Jesper behöver uppmärksamhet ibland. Allt flöt på bra och vi hjälptes åt med alla moment.

måndag 2 november 2009

Dagens......

DAGENS YES! - Trinny går efter laserpunkten även om jag sätter henne innan, tar föremålet jag pekat på och lägger det i en låda