onsdag 14 mars 2012

Tunga apporten

Har kört igång en "bruksdrive" i träningen. Kul att få starta upp lite nya moment. Har haft dom i baktanke länge och grundat med olika känslor och beteenden som vi kan ha nytta av nu.

Tunga apporten är ett av de momenten. Grym ska apportera 4 kg, så liten han är. (16 kg) Grundtanken nu är att han ska behålla samma härliga attityd till tungen som han har i all övrig apportering. Järnet ut, snabbt och distinkt gripande och järnet in igen.
 Har en tung apport som det går att ta av vikter från. Just nu tränar vi med 2 kg på. För att han ska tycka det är plättlätt nu i början och behålla sitt engagemang. Såklart lägger jag in lite klur och översvårigheter. Bl.a. ställer jag apporten på högkant ibland så han verkligen måste sikta och ta på rätt ställe. 
 Engagemanget och farten är det inget fel på. Han har bråttom in redan när han startar från min sida. Gripandet har vi jobbat med sen han var 9 veckor, så att gripa annat än snabbt, stabilt och på rätt ställe finns inte i hans värld.
Fiffigt med den här apporten är också att jag kan låta den väga ojämnt. Ett och ett halvt kilo på ena sidan och ett halvt på den andra sidan gör att han måste anstränga sig att hålla ordning på den även i farten. Musklerna behöver ju tränas oxå. Grym är inte så road av att bära stora grenar och sopskyfflar på promenaden. Det hade ju annars varit ett gyllene tillfälle att träna "bäramusklerna". Men tycker inte lilleman att det är kul så hittar vi en annan lösning. Lååånga apporteringar, kanske med avslut uppe på en stor sten eller via stegen är ju oxå fysträning!

Inga kommentarer: