lördag 24 juli 2010

Ny kamera!

Äntligen har jag köpt mig en systemkamera!!! En Canon 450D med ett macroobjektiv 60 mm 2,8. Det lät väl fint :o) Jag är inte alls nåt bra på det här men har haft bra hjälp av Katarina Sahlin, gud va jag har nött på henne innan jag kom till skott. Tack! Men macroobjektiv var en ny upplevelse, går att ta supernärbilder och på skapligt håll. Funkar inte att zooma men det löser jag i photoshop sen.
Mycket nöjd, det är jätteroligt, har redan börjat titta på fler objektiv, och en ryggsäck, och ett stativ..... Hmmm!
Här kommer en kavalkad från dagen fotosession.
Jag och Grym på väg ut på ett spår. Kom nu ihåg att alla bilderna är tagna med samma objektiv. För övrigt kan jag skryta lite över Gryms spårförmåga :o). Han tar sig mycket bra, tappar han spåret tar han sig målmedvetet tillbaka. Han är helt fokuserad på att hitta fram till grejerna.
Jippie!!! En burk full av godis i spåret!! Våra spår har legat ca en timme och är ca 60-70 meter långa. Miljön har varit både skog, äng och som här halvuppvuxen sly. Nema problema!
Photoshoppat porträtt. Ursprungsbilden visar tydligt att han sitter i bak i bilen.
Michaela Wörmans cocker Åska, bilden är tagen på ca 60 cm håll. Utan zoom-möjlighet. Tycker jag känns bra!
Ann Essner och Kim som tävlade lkl 2 i Valbo idag. Bilden är tagen på ca 30 meters avstånd, fortfarande ingen zoom men bildkvaliten blir så bra att det inte är nåt problem att beskära och ta fram motivet i närbild.
En liten, liten, liten myra på ett kaukasiskt fetblad i mitt nyanlagda land. Jag låg kanske 5 cm ifrån myran och objektivet klarar fortfarande att fokusera!
Samma blomma och samma myra, fast den är så liten så den lär du inte hitta på den här bilden! Bilden tagen på ca 40 cm.

Det här med att fotografera smakar mer!

3 kommentarer:

katachblogg sa...

Snyggt Anna!!
Hälsningar Katarina

UlricaA sa...

Härliga bilder!!!!!! Idag öser regnet ner här, det är nästan helt underbart!!!!!
Kramar från oss till er!

Anonym sa...

Härliga bilder med bra kamera och duktig fotograf. Gillar porträttbilden på grym och din vackra naturbild av myra på fetblad. Lycka till med fotograferandet!
Lillemor