tisdag 12 oktober 2010

Kursavslutning

I dagarna avslutar jag många av höstens kurser av alla de slag. På sex tillfällen har vi hunnit med att förändra hundarnas inställning (och förarnas också för den delen) avsevärt. En hund gör ju det den tjänar på. Och nu när matte och husse medvetet låter hunden tjäna mer på bra beteenden (som att sitta lugnt fast folk kommer fram och hälsar, komma när vi ropar....) än på mindre bra (som att tokdra i kopplet fram till en annan hund, slänga sig ur bilen om vi inte hinner stoppa eller säga stanna....) så har hundarna verkligen ändrat sina beteenden.
Det är en fröjd att se samarbetet växa mellan hund och förare under en kurs!

Sally är helt medveten om att hon tjänar på att hålla kontakt med matte Inger fast Felicia (som Sally inte känner sen förr) stör kontakten genom att klä på Sally en t-shirt. Duktigt!

Ragnar tyckte att balansövningarna var lite läskiga. Men när han fick tid på sig att hitta sin egen balans så jobbade han sig fram till sin belöning.

Max hade inga problem att gå på brädor och tunnor så han fick prova åka skottkärra. Lite jobbigt var det, när han märkte att det rörde sig under fötterna, men vad gör man inte för en korvbit om man får tid att tänka till!

Inga kommentarer: