onsdag 25 augusti 2010

Skogsdag

Vi började vår aktiva arbetsdag idag med en promenad på Eskön på berghällarna. Upp och ner, hålla balans, stock och sten. Rolig fysträning och underbart väder! Jag la ett spår som fick vänta drygt 1,5 tim medan jag hade en privatlektion.

En kvinna med härlig inställning redan från början. Hon har nyligen tagit över en sex-årig hane av modell större, tyngre. Hennes vilja var att få hjälp med sin tråkiga hund som inte brydde sig så mycket om henne, lufsade på promenaden osv. Så vi har kedjat belöningar, tränat skvaller, trissat hund på godis burk och givit honom möjlighet att påverka sin matte till att belöna honom.
Kul att få jobba upp en hund nån gång istället för tvärtom som det brukar vara vid privatlektioner.

Spåret var Gryms längsta hittills, ca 250 meter. Mitt på gjorde jag dagens nya svårighet, en "härva". På ett område ca 7x7 meter gick jag omkring huller om buller innan jag gick vidare. Han rotade runt men gick vidare och vidare svängar och hittade till slut det ensamma spåret ut från oredan. Bara 5-7 meter efter fyndade han första skinntrasan! Resten var bara nerförsbacke, inga problem att klara längden, motivationen är på topp!

Tja, en bra dag på jobbet!

Nu packar vi väskan och beger oss i morgon fm till Edsbyn med omnejd för att titta på SM i Bruks!

1 kommentar:

UlricaA sa...

Häftig träning! sånt där är så kuligt! och kul att det går så bra för brorsan att spåra! Ha en go helg!!!! Kramisar från oss!