tisdag 31 juli 2012

Roadtrip 3 höjdare

Efter en natt på Slimminge gård i en liten, liten stuga fortsatte vi färden mot Näsbyholms Slott och bästa, bästa Jonas för att få oss en lektion i vallning. Jonas är den jag med förtroende vänder mig till, när det gäller vallningsträning. Och mycket annat också när sunt förnuft  ska vara inblandat. En klok man med ett sätt att träna hund som tilltalar mig. Mycket!

Roadtrip 2 Betty Boop

Vi fortsatte vår färd genom Sverige med tåg till Lund. För att titta på en bil! Normalt sett är en bil för mig något som tar mig från A till B utan att stanna eller på annat sätt krångla. Det är ett plus om jag kan sova i den. Att hundarna och all utrustning får plats funderar jag inte ens på, det är en självklarhet vid bilval.

lördag 28 juli 2012

Roadtrip 1 - Bruce

Hildings packar väska och ger sig iväg på en späckad resa. Första sträckan på roadtrippen gjorde vi ihop med goda vänner i minibuss. Anhalt ett var Göteborg för konsert med Bruce Springsteen!
Begreppet Duracell har fått en ny innebörd kan jag säga. Vilken man!

måndag 23 juli 2012

För stora och små

Bilder får en valpkurs där vi tränade hantering. Oavsett storlek har alla sina förtjänster och svårigheter.
Jag tycker att alla hundar ska få utbildning i hantering. Viktigt att kunna bli hanterad av andra människor och viktigt att acceptera att bli buren. Att bäras är de flesta små hundar väldigt vana vid. Men kanske inte på alla sätt. 

Det kom ett SMS...

..... från en stolt husse! Jag vet inte vad det är med folk men det verkar som att allt som är svårt, bara SKA klaras av. Som att rulla med kompakta mopsar och balansera med drulliga unghundar!

fredag 20 juli 2012

Det blev en dag på stranden...

Har jobbat alldeles för mycket. Precis som det alltid blir på vår/sommar för mig. Helt tömd på energi, bestämde vi oss för en "vakuumdag". Utan några som helst nyttigheter. Vi tog hundar, unge och lunch med oss ut på havet och bara var. Struntade i sånt som borde gjorts.

fredag 13 juli 2012

Cirkus i stan

I dag var en sån här dag, när Grym och jag jobbar med lite annat. Vi har varit med Kalle på äventyr.
Kalle är en kille  som hänger på allt som händer utomhus och har med djur och fordon att göra. Helst kor, bussar och traktorer. Ensilagebalar går också bra.

tisdag 10 juli 2012

Känns skönt

Känns bra! Kommer inte att ligga kvar där uppe så länge, men just nu känns det bra!

söndag 8 juli 2012

Tävlat igen.....

Nu har det varit mycket tävlingar på slutet, vi börjar kännas oss slitna båda två tror jag. Mycket tävling innebär mycket träning, innebär mycket energi och ständig omladdning. Mina mål är höga och Grym hakar på! 

lördag 7 juli 2012

Tävlat

Dags för tävling igen. Efter en varm dag som Grym mest tillbringat under favoritbusken, var han i ett bra mood inför tävlingen. 

fredag 6 juli 2012

Bagge

Gryms lillebror Bagge bor hos oss en dryg vecka när matte Sandra är på semester med familjen.
Det är inte helt lätt att anpassa sig till en ny familj så där huxflux även om vi känner varandra rätt bra sen tidigare. Sånt enkelt som hur man gör vid in och utpassage genom ytterdörren. Får man gå ner från bron? Var sover man? Hur ska man veta om man ska med ut just den här gången. Det blir några missförstånd här och där, men vi växer ihop sakta men säkert.

torsdag 5 juli 2012

Aktiveringskurs

På aktiveringskursen som jag har för tillfället, händer det en massa saker med hundarna och människorna. Såklart lär sig hundarna nya beteenden, som de kan ha kul med på promenaderna. Men det händer så mycket mer.

söndag 1 juli 2012

På håret

Dagens landskamp blev en jämn histora. Sveriges slog Norge med en hårsmån. Har inte riktigt siffrorna kvar i huvudet trots att jag räknade och beräknade utfall flera gånger. Sverige ca 1380 p och Norge endast ca 50 poäng efter.