fredag 25 september 2009

Bygga muskler

Har varit till min favoritKarin idag. Karin hjälper både mina hundar och mig när det sitter fast i ryggen, muskler är snedbelastade och bäckenet skevar. Otroligt duktig på kropp och själ.
Nåväl, idag var vi där utan att ha ont. Karin har en ide om att jobba med vikter och träning av hund för att bygga muskler som annars är svåra att komma åt.

onsdag 23 september 2009

Störning

Lime är äntligen ur skendräktigheten och har lämnat tillvaron under kudden med förhoppning om att det ska komma valpar.
Jag har lagt om Limes lydnadsträningen avsevärt. Jag har lagt på svåra störningar för att hon verkligen ska fokusera på det vi gör och inte lägga energi på så mycket annat. Har lagt om belöningen i lydnadsmomenten vilket också får henne mer fokuserad.

måndag 21 september 2009

Passivitet

Passivitet. Smaka på det, passivitet.
Passivitet, kan uppstå om en individ utsätts för mycket negativ respons, den ger upp, känns inte som något bra.
Passivitet som avkoppling, är en gudagåva hos alla hundar, en av- och påknapp är vad alla vi hundägare önskar oss.

lördag 19 september 2009

Belöningssystem

Tja, så har man då kommit på nya tankar, igen. Det är liiite körigt att lära sig så mycket nytt hela tiden. I princip har vi på utbildningen träffat nya externa lärare varannan helg, nya intryck, nya tankar och ideer. Dessemellan tränar vi hund, läser litteratur och så försöker vi smälta alla intryck.

torsdag 17 september 2009

Träningslokal i vinter

Träningslokal i vinter är ordnat! Har städat inne i vårt gamla fårhus, bränt en massa gammalt jox, möblerat en hörna med halmbalar så vi kan sitta bekvämt under teoripassen, bytt trasiga lysrör och satt upp belysning utanför. Vår "kogranne" kom i kväll med värsta stora traktorn, tog bort gammal fårdynga inne och ute och jämnade till. Träningsplanen ute, är nu faktiskt helt ok och inne i plåtladan har vi ca 300 kvm att träna på, under tak.

Det blir skönt att slippa trängas med bilarna på Ica Maxis parkering i vinter!

Fåren har fått ge vika för hundträning, åtminstone den här vintern!

Ny bloggsida

Hm, det ska vara enkelt att blogga, så därför hittat du mig på blogspot numera. Vill du se tidigare inlägg hittar du dom på http://www.blogtown.se/blog.php?id=hildings

Har tillbringat dagen på Kungbäck vid vårt gamla fårhus. Rivit ett gammalt vindskydd i fårhagen och eldat upp det. Plockat undan en massa pall som låg kvar framme sen vi saltade skinn sist (tungt), krattat bort salt och gammal bädd (dammigt). Fikat uppflugen på halmbalarna med fyra hundar som sällskap (trevligt).

Valpkurs och fortsättningskurs på kvällen i fårladan i flödande ljus (tycker inte om mörkret utomhus)

Tja, dagen i snabbresume.