lördag 9 juni 2012

Med härlig attityd

Har lagt ned en hel del möda och tid på att förändra Gryms känsla i fria följet under hela våren och definitivt efter de sista tävlingarna där han varit på en annan planet, fram till inkallningen.
Jag fick liksom nog då! Bytte taktik. Ska man göra det roliga får man anstränga sig med det tråkiga.....

Grym älskar de flesta fartmomenten. Konerna är medvetet väldigt värdeladdade. Har ofta, ofta placerat externbelöningen i rutan, för belöning av helt andra beteenden. 
Har använt konerna som störning, precis som det häftiga hindret osv tidigare, men liksom glömt bort den detaljen i träningen i allmänhet och som störningsträning i synnerhet. Men nu har jag tagit upp den igen.

Har stenhårt begärt full kontakt, närvaro och koncentration på och med mig, när vi går in på planen. Är han inte med fullt ut, har jag vänt på klacken och gått ut från planen. För att glad i hågen börja om. Inga sura miner. Bara nya möjligheter. 
Vi började med 4 steg. Utan kommendering men med "tävlingsledare" på planen. Nu är vi uppe i ett längre fotgående med kommendering. När han klarat passets kriterie, har jag varierat belöningen. Ibland har jag placerat oss 10 meter från en kon. Brutit kontakten med "kolla" som betyder att han ska hitta nåt framåt. Sen givit honom förmånen att få dra iväg till kon och belöningen i rutan. Ibland har vi hamnat framför hindret. Eller fått en vittringspinne av tävlingsledaren. 
Rätt ofta exploderar vi i häftig belöning, boll, skinntrasa, godisburk på snöre. 
Men bara om han är lugn och tyst i marschanträdet, håller kontakten den planerade sträckan in på planen och sätter sig i halterna, med full närvaro hos oss. Inte ok om han sätter sig med ögonen på mig men hjärnan vid konerna. 
I dag tävlade vi i Hofors. Jag var lugn och förväntade mig full fokus. Inget krav på position, bara fokus. Och han var där, hela tiden. En sån häftig attityd, med tryck, glädje och närvaro! 
Nu bygger vi det lite till, sen tar vi tag i återskapande av position igen. 
Grattis Yvonne Andersson med Lipz som vann DM i lydnad med 269p. Två kom Eva-Britt Lind med Vickulas Mocca med 265,5 p. Hon tog även lydnadschampionatet idag! Trea kom vi då. Med 265 p.

2 kommentarer:

marie sa...

Grattis Anna !!! Din plan låter super bra. Grym kan vara glad att han har en sån påhittig matte :)
Kram marie

Barbro sa...

Vad snygga ni är!
Låter som superbra träning. Ser fram emot att se er i aktion.