fredag 29 juni 2012

Träning i Kristinehamn

En sköön hunddag i Kristinehamn har vi haft. Har gått igenom Gryms svaga delar i lydnaden. Han har gjort några riktigt bra vittringar med noggranna beslut. Värmer i hjärtat. 
Lyckades krascha apporteringsdirigeringen i ett huj. Skär i hjärtat.

Carin lade ut apporterna, mitten syntes väldigt tydligt medan sidoapporterna låg lite dolda i det lite högre klövergräset.
Konskicket gick strålande i vanlig ordning.  Slog ut lite till höger och sög in mot mitten, jag stoppade och tog tillbaka. En gång är ingen gång. 
Vi gick en lov och gjorde om alltihop. Åsså tar han mitten igen!!! Två gånger fel, är mer än vad han klarar. Sen gick han inte ens ut från konen. Skit, skit, skit! Operation reparation efter lunchvila.
Började om med grundövningar.
Tre burkar , mittersta tom och godis i de på flankerna. Ingen kon. Ställde honom mittemot mig 7-8 meter från burkraden. Skickade till höger. Han sprang till mitten. Utan reaktion från min sida. Glatt började vi om. Tog dirigeringen och fyndade godis i den. Drog även fram skinnkampisen för att förstärka tillbakasträckan. 
Upprepade med samma resultat, jag konstaterade med ett leende på läpparna och gjorde om. 
Ställde sidoburkarna i det lite högre gräset och lade in konen. Tveksam ut men tog sig fram till rätt burk. Fortsatte i den stilen och gjorde om det igen, flera gånger, på kvällen efter samling och genomgång av morgondagens tävling.
Varm i hjärtat och nöjd med Grym gick vi från sista passet. Han tvekar inte längre att gå från konen, han ser mitten och inte sidoapporten, men går ut åt sidan, med säkerhet ändå. 
Hoppas nu att qvick-fix-reparationen håller i morgon.
Installerade på vandrarhemmet däckade den lilla hunden omedelbart. En natts god sömn kommer göra oss båda gott. I morgon kan det gå hur som helst. Målet är dock att hjälpa honom genom hela tävlingen med ett leende på läpparna. Och att spöa Norge med buller och bång...... ;o)

1 kommentar:

Jeanette, Sly och Maya sa...

Varmt lycka till!