Ju mer man lär sig, desto mindre förstår man att man vet. Var på studiebesök hos Gästrike Återvinnare i veckan. Herregud, vad vi i vår okunskap belastar miljön. T.ex. slänger vi 25 % av allt vi bär hem i matkassarna. För att vi tror att det är dåligt eller för att det är så lite att det inte går att göra nåt av.....
Det finns små fina knep att ta till när vi vill vara matsmarta. Vi ger dig några tips!
- Är moroten lite skrumpen? Lägg den en stund i kallt vatten.
- Bryt salladen istället för att skära den med stålkniv, så slipper du bruna kanter.
- Förvara tomater i rumstemperatur, då får de en mer framträdande tomatsmak.
- Nötter innehåller mycket fett och kan därför härskna efter ett tag. Förvara dem i kylen, så håller de sig goda längre.
- Frys in mjölk och grädde om du inte hinner dricka upp den. Då kan du använda den till matlagning och bakning.
- Har du en ostkant över? Riv och frys in.
- Börjar frukten bli gammal? Frys in den – perfekt till smoothies.
1 kommentar:
det där med mjölken hade ajg ingen aning om...ska börja användas!
Skicka en kommentar