tisdag 22 januari 2013

Kallt ute!

Kallt ute. Väldigt kallt ute! Det blir promenader i rask takt på plogad väg. Inga utsvävningar i några snödrivor för att gå sakta och träna muskler. Hämta lite "tappade" prylar på vägen. Härliga ruscher, men löjliga uppletanden enligt Grym.... Sen in i stugvärmen med den onöjda hunden. Där tar vi några minuter på pilatesbollen.

onsdag 16 januari 2013

Snart är det nytt år!

Har en massa roliga projekt som ligger och väntar. Kan knappt bärga mig för att ta tag i dom. Men den där tiden! Senaste 2-3 veckorna har i princip all tid gått till skolarbete. Vår termin slutar på fredag, så hela jul och nyårsperioden har varit full av slutspurtsaktiviteter. I morgon skriver jag sista tentan. Sen kommer jag att lyfta blicken mot det nya roliga. Sen kan jag starta mitt nya år och jobba för att mina förhoppningar ska infrias.

söndag 13 januari 2013

Fasta

Har fastat och är nu inne på 8:e dagen. Fruktjuicer, grönsakjuicer, buljong, drivande te och vatten. Det har gått bra, riktigt bra men idag vet jag inte vad som hände.
Jag är mitt uppe i slutspurten på terminen med inlämningar, seminarium, hearing och tenta. Det har varit rätt bekvämt att bara dricka. Ingen tidsspillan på att tänka på och laga mat.

tisdag 8 januari 2013

Jag ser ljuset!

I vinter har det helt plötsligt öppnat sig flera möjligheter att träna inomhus inom rimligt avstånd. En sån lyx, det har definitivt tagit vår träning framåt med stormsteg. Vårt huvudfokus är som vanligt fotgåendet. Och jag tror banne mig jag hittat rätt väg! Wihoo!

torsdag 3 januari 2013

En hund i familjen

 Min dotter Mikaela är född in i en hundvärld. Hon har varit med på agilitytävlingar, hon har ätit kalvsylta och potatis värmd på öppen eld efter att ha åkt med i ryggsäcken, när vi spårat. Hon har somnat med hundar, lekt sagor med hundar och tittat på film med hundar i soffan.
Men hon har inte varit speciellt intresserad av att träna eller gå ut med dom.
Förrän nu! Jag vet inte vad som hänt men kul är det. Jag vet ju hur mycket hunderiet givit mig och önskar att hon får ut lika mycket värde ur sitt nyfunna intresse!

onsdag 2 januari 2013

Onödigt svinn!


Uppskattningsvis kastar varje svensk 100 kilo mat under ett år. Det blir 900 000 ton mat eller mellan 10-20 procent av all mat som köps hem. Produktion av all den maten har orsakat växthusgaser som motsvarar utsläpp från cirka 700 000 personbilar eller 460 000 oljeeldade villor under ett år (= 1 860 000 ton koldioxidekvivalenter).

tisdag 1 januari 2013

2013

2012
Börjar det nya året med att avsluta det gamla. Det har gått i stort sett som planerat. 
Grym och jag har utvecklats till ett mer svetsat ekipage. Både till vardags och fest(läs träning/tävling). Lydnadsframgångarna har varit större än förväntat. 16 officiella starter i elit sen premiären i dec 2012. 15 första pris. Lydnadschampionat. Förmodligen kvalade till SM i lydnad 2013(ligger i skrivande stund på 29 kvalplats av 60). Vi har varit med i talangtruppen och spetsgruppen.