söndag 30 september 2012

Nattlig operation

Min make är en rätt pysslig kille. Gör egna pilar till bågen, har snickrat ihop en vedbod i sommar, lagar bilarna, är en hejare på potatismos.
I kväll tog han tag i en hel hög med jeans som legat till sig i väntan på lagning. Bara hans jeans. En rätt stor hög. 

lördag 29 september 2012

På kurs med Curt

Valbo BK har bjudit in Curt Blixt för två dagar kurs om hundars och valpars mentalitet. Curt är ju bara för bra! Förklarar så bra hur hunden reagerar, varför och vad det beror på. Han diskuterade kring arv, arvbarhet, genetiska förutsättningar, och vad vi kan forma och vad vi kanske måste acceptera. 

BPH Hundudden

Susade ner till Stockholm i torsdags kväll för att beskriva BPH på fredagen. Trivs bra i den staden, men trafiken, eller snarare brist på flyt i trafiken, har jag inte lärt mig hantera. Bilburna Stockholmare är ett tålmodigt folk, påstå inget annat. För att inte fastna i morgonrusningen väljer jag att åka ner på kvällen innan.

torsdag 27 september 2012

Han äter!

Sen jag gick tillbaka till Standardts Normal (från Extra) och lade till lite färskfoder i maten har den grymma hunden ätit.
Herregud vad han har ätit! 3 dl, två gånger om dagen och lite färskfoder.
Sen han var till Ann Essner för 3 veckor sen har han gått upp 1,9 kg och väger nu 18.1 kg. Målet då, i början på augusti när vi började fysträningen, var att han skulle gå upp från 16,5 kg till ytterligare 1kg, fast i muskler.

onsdag 26 september 2012

Välja kriterie

Som bekant är det svårt att lägga på mer än ett nytt kriterie åt gången.
Säg att kriteriet är att valpen sitter still med alla tassarna, när föraren är nån enstaka meter därifrån och lägger på störningar av varierad grad. Det är det rätt enkelt för oss, att få hunden att förstå.
Om vi samtidigt i inlärningen vill att valpen ska hålla ögonkontakt med oss, är ju det egentligen två rätt nya kriterier på en gång.

lördag 22 september 2012

I regn

Träning med bästa lydnadsgänget idag! Regnet smattrade sådär trivsamt på taket i morse när klockan ringde. Hade gott och väl kunnat legat kvar och lyssnat några timmar till. Men väl på plats på klubben hade vi lika bra träningspass som vanligt. Alla väder är bra träningsväder. Grym bangar aldrig!

fredag 21 september 2012

Dagens "mitt-i-prick"

En lyckad jaktdag som inom kort förhoppningsvis blir en lyckad middag!

torsdag 20 september 2012

Förvänta dig mer....

Jag tror de flesta tycker om att känna känslan av att "jag kan" och kanske framför allt, "jag kan mer!"
När vi börjar skolan som små och vetgiriga var det rätt schyst att lära sig forma bokstaven A. Ja, det var rätt roligt att skriva Stora A och lilla a i skrivboken. I alla fall en halv sida. Sen blev det ju lite tråkigt. Det blev till och med lite fel, det brukar ju bli det av för många upprepningar. Precis som i hundtränarvärlden! Nästa lektion fick vi lära oss P. Det var ju också coolt, rätt lätt. P ser ju lika ut som STOR och liten. 

onsdag 19 september 2012

Gryms fysträning

Vi kör på med pilates, vikter, jogg i sele, cykling osv. Det går bra, han tycker det är ok när jag pressar mindre.
Men största skillnaden är nog maten. Grym äter Standardt normal i vanliga fall. I samband med fysökningen bytte jag till Standardt Extra. Och hans mage rasade. Trodde ett tag att det var ansträningen både fysiskt och mentalt som störde ut.

morgonstund....

Tycker om att vara ute på morgnarna.
Mitt "nya" liv som student har tvingat mig att lägga om dygnsrytmen radikalt.
Nu är vi uppe med tuppen, hundarna och jag, för att hinna med morgonpromenad/jogg/träning innan dagens sysslor tränger sig på.
Det är skönt att jogga på morgonen, lugn, tyst och folktomt.

lördag 15 september 2012

Sopornas väg

Sitter i solen på kökstrappan, omgiven av ett hav av blommande pelargoner. Konstaterar lite bekymrat att de vita har börjat blomma först nu. Men dom är välkomna när dom än kommer, men visst är det lite märkligt?

tisdag 11 september 2012

Wiiihooo!


Jag har fått ett erbjudande som jag är otroligt hedrad och glad över. Landslagledningen har tänkt till på de ekipage som befinner sig "mellan" talangtrupp och landslagsgrupp. Så nu har de skapat ett mellansteg för såna som det tror kommer platsa snart!

torsdag 6 september 2012

Återkoppling hos Ann

Var till Ann Essner i veckan för uppföljning av vårat senaste besök. Det har gått fem veckor sen sist.
Vi har gått med vikter, obs skrittat! Han har fått skritta med mig som ett ankare bak i selen. Han har gått uppför och nerför. Vi har cyklat. Fort som bara den med mig bak i selen. 3 minuter gas, 3 minuter lugn trav, i 7 km.
Grym har gått ner 3 hg på de här 5 veckorna. Inte bra! Hans lårmuskler har ökat med 2 cm i omfång. Det är bra. Frampartiet har inte alls hängt med..... Han har fått mycket bättre kondition!

onsdag 5 september 2012

Joåråsåatte....

Är man student så är man. Duger liksom inte med Lundhags kängor då. Fattarmanju! 
Och har man samma skostorlek som sin yngsta dotter och delar skor med varandra, kan man kosta på sig att köpa udda skor!

Konsten att....

.... lyckas med sina studier har jag ägnat mig åt denna soliga eftermiddag!

Lydnadsgänget

Vi är ett gäng på 10 lydnadsnördar som hittat varandra under senaste 2 åren. Alla duktiga hundtränare och alla med unga hundar på god väg i sin utbildning, mot framgångsrika tävlingshundar. En del av ekipagen har även träning av andra grenar igång. Alla är dessutom aktiva i Valbo BK tillsammans med ytterligare andra.