måndag 28 maj 2012

Njuter av sommaren

Jag är ett stort fan av sol. SOOOOL! Mera sommar! Jag har njutit i några dagar nu, fast mina axlar är inte lika förtjusta!

söndag 27 maj 2012

Elit i Tierp

Har ägnat lördagskvällen åt lydnadstävlingar i Tierp. En trevlig liten tävling!
Måste allvarligt ta nya grepp i vår träning av fria följet. Idag blev det ett riktigt bottennapp. 7 poäng. Var inte värt ett dugg mer. . . .

fredag 25 maj 2012

Så fiiiiint!

I månadsskiftet juni/juli kommer Sveriges talangtrupp att möta Norges rekruttgrupp. Som en landskamp.

Tunga trix

På en trixkurs som jag har nu, går två tungviktare. Härliga killar. Det är mopsgrabbarna Ruben och Ådi. Bröder. Mycket muskler, en härlig vilja att lära sig nya grejer och kanske framför allt.... De är begåvade med entusiastiska förare.

söndag 20 maj 2012

Studentbal

Min äldsta dotter Mikaela tar studenten i vår och denna dag som i dag är, stundar studentbalen. Förberedelserna har varit många, långa och ibland uppgivna och såklart förväntansfulla.

fredag 18 maj 2012

Grunda för framgång

Har en valpkurs med inriktning mot tävling. Förarna ska vara helt inriktade på att utveckla sina valpar till framtida tävlingshundar. Vi jobbar med grundläggande beteenden, attityder och färdigheter på kursen.

Tävlingar i Gävle

Tävlade elitlydnaden i Gävle i dag. Vi gjorde vårt bästa, som alltid. Väl förberedda, mätt i magen, genomkörd och värmt upp med kommendering. Enligt planerna. Sittande i grupp och platsliggning gick strålande.

måndag 14 maj 2012

Duktiga spårhundar

Jag har haft en spårkurs i vår. I dag var sista tillfället. Jag hade lagt ett varsitt spår till alla deltagarna som lade till sig medan vi gemensamt planerade deras andra spår.
Hundarna har fått spåra på hårda underlag först för att sen gå över till "lättare" underlag. Idag har vi roat oss med att hitta andra svårigheter. 

Grunda säsong 2

Har ett fantastiskt gäng "gamla valpar" i träning, som jag har glädjen att få följa i två säsonger nu. Hundarna är runt året och har utvecklats riktigt bra! Två av dom startar lydnad på torsdag, en av dom ger sig ut på jaktprov i helgen och resten är på god väg. Men framför är förarna mycket uppmärksamma på goda grunder, bra attityd och långsiktig utveckling. Jag är stolt över dom!

söndag 13 maj 2012

Kurs i Bollnäs

Bollnäs BK har bjudit in mig för att hålla kurs för några av deras tävlingsekipage. En angenäm uppgift som jag såklart gärna tackar ja till! Att få  jobba med redan "frälsta" är så himla kul!

fredag 11 maj 2012

Högsäsong

Visst går vardagen i perioder. Lugna perioder där jag får panik för att jag inte har några jobb, blandas med galet hektiska perioder då jag spinner på och är oerhört effektiv.
Månaden maj har 31 dagar. Jag jobbar 26 av dom, varav 7 på annan ort. Grym och jag tävlar vid tre tillfällen i samma månad.
Kul när det rör på sig!

torsdag 10 maj 2012

Snålskjuts

På vår regniga kvällspromenad mötte vi detta märkliga ekipage!

Premiär

Hunduddens första BPH är genomfört! Barbro och jag som beskrivare, Benita som testledare och Olle som funktionär.  Tillsammans har vi testat sex hundar av olika raser, med den äran måste jag säga!

tisdag 8 maj 2012

Fetch finns inte mer

Kelliegårdens Fantastic Fetch är en av de border collies som jag haft äran att få dela liv med under en period.

måndag 7 maj 2012

Elittävling

Tävlade elitlydnad i söndags, i Skutskär. 
Började med sittande i grupp där han lade sig. Kändes ju rätt surt och onödigt just då. Har aldrig hänt förut och kommer sannolikt inte att hända igen......
Men så här i efterhand kan jag ärlig tycka att det inte gjorde någonting.

fredag 4 maj 2012

Vardagshjälte

På tåget ner till Stockholm mötte jag Helen och Chanel. Ett duktigt ekipage från Gävle, aktiva här och där i hundvärlden. I brist på jobb i Gävle.......

BPH-fix

I onsdags styrde maken och jag kosan ner mot Hunduddens Träningscenter. Här kommer jag att beskriva BPH-test framöver. Idag var målet att packa upp, ställa fram och testa banan i hela sin längd.